spot_img

Kako upoznati sebe?

Tko si ti zaista?

Ovo mi je jedno fenomenalno pitanje koje otvara jedna ogromna vrata prema upoznavanju sebe. 

Kad su me jednom prilikom pitali ovo pitanje, no da ga odgovorim bez uloga koje igram u životu, nisam znala što odgovoriti.

Pa tko sam ja zaista? Morala sam jako dobro razmisliti o tome. 

Znam da sam znatiželjna i moram priznati dosta pozitivna osoba. Da, naravno, i ja imam svojih padova, no rad na sebi mi je donio da u svakoj situaciji pronađem ono najbolje. I stvarno se trudim u tome. 

Kada bi pogledala sebe u ogledalo, što vidiš?

Sad pitam tebe, tko si ti u dubini sebe? Kakva je to osoba? Kako izgleda, kako se odijeva, kakvog je raspoloženja? 

S vremenom nam uloge postanu najveći dio svakodnevice. Igramo ulogu majke, kćeri, zaposlenice, žene, voditeljice, direktorice, poduzetnice… Koju god da igraš ulogu ili uloge, to su samo uloge. 

No, tko je osoba koja igra te uloge?

Pitanje koje ti može pomoći da se još bolje upoznaš. Napiši na papir, tko sam ja i piši stavke, jedna po jedna, kako ti dolazi. Upoznaj sebe, onu istinsku sebe iznutra, svoju Dušu, koja ponekad zna biti zaboravljena. Uz ubrzanu svakodnevicu zaboravimo sebe, svoje želje, snove, stvari koje nas vesele. 

Nemamo vremena za njih jer smo posvećeni ostalim ulogama u životu. I ok, s tim ulogama možda i živiš ono što želiš, no potrebno je odvojiti vrijeme za sebe, za osobu koja žudi za pažnjom i za stvarima koje ispunjavaju njezino srce. Žudi možda za slobodnim vremenom, za samoćom da bude sama sa sobom. Dozvoli si to i dopusti si.

Vrijeme je da se posvetiš sebi

Svaka osoba ima pravo na to, svaka osoba ima pravo iskočiti iz svojih uloga i posvetiti se istinskoj JA iznutra te svojim potrebama koje su zaboravljene.

To je tvoje punjenje baterija, to je ono što će ti dati lakoću u svakodnevici.

Vjeruj mi, to je ono što ti daje zadovoljstvo, ispunjenost i sreću u životu. Kao takva osoba ćeš biti još bolja u odigravanju svih uloga u životu koje izabereš živjeti.

Vrijeme je da upoznaš i vratiš se ponovno sebi.

Tekst: Martina Biskupović

popularno