fbpx

Najbolji inspirativni filmovi od kojih ćete se osjećati bolje

Inspirativni filmovi mogu nas motivirati i inspirirati da se osjećamo bolje, ohrabriti da slijedimo svoje snove i potaknuti nas na akciju prema našim ciljevima.

Preporuka za inspirativne filmove od kojih ćete se osjećati bolje:

1.The Pursuit of Happyness” (2006)

Potraga za srećom je američka biografska drama iz 2006. koju je režirao Gabriele Muccino s Willom Smithom u ulozi Chrisa Gardnera, prodavača beskućnika.

Temeljen je na istinitoj priči o čovjeku koji se bori da prehrani svoju obitelj i ostvari svoje snove u životu.

 

2. The Shawshank Redemption (1994)

Riječ je  o zatvorskoj drami redatelja i scenarista Franka Darabonta iz 1994. s Timom Robbinsom i Morganom Freemanom u glavnim ulogama.

Ovaj inspirativan film nam govori o zatvoreniku koji se bori za svoju slobodu i istinu.

3. Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting je američka drama iz 1997. godine koju je režirao Gus Van Sant, a u kojoj su glavne uloge ostvarili Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Minnie Driver i Stellan Skarsgård.

FIlm nam govori o inteligentnom mladiću koji ima veliki potencijal, ali se bori s vlastitim demonima.

4. Dead Poets Society (1989)

Društvo mrtvih pjesnika je američka drama iz 1989. godine koju je režirao Peter Weir, a u kojoj je glavnu ulogu ostvario Robin Williams.

Radnjom smješten u konzervativnu i aristokratsku akademiju Welton u državi Vermont 1959. godine, film priča priču o profesoru književnosti koji inspirira svoje učenike da razmišljaju izvan okvira i slijede svoje strasti.

5. Into the Wild (2007)

Into the Wild je američka biografska avanturistička drama iz 2007. koju je napisao, koproducirao i režirao Sean Penn.

Priča je to o mladiću koji odluči napustiti sve i otići u divljinu u potrazi za istinskim smislom života.

6. Slumdog Millionaire (2008)

Slumdog Millionare je britanski je film iz 2008. godine redatelja Dannyja Boylea, snimljen po romanu Q & A.

Radnja filma smještena je u Indiji i govori o mladom i neobrazovanom osamnaestogodišnjem mladiću Jamalu Maliku, iz sirotinjske četvrti Mumbaija, koji se pojavio u indijskoj verziji kviza “Tko želi biti milijunaš”?

7. Rocky (1976)

Rocky je američki film iz 1976. godine i prvi od šest nastavaka o boksaču Rockyju Balboi kojeg glumi Sylvester Stallone u režiji Johna G. Avildsena.

Film o boksaču iz radničke klase koji se bori za priliku da postane prvak svijeta.

8. The Intouchables (2011)

Francuska humoristična drama iz 2011. koju su napisali i režirali Olivier Nakache i Éric Toledano na temelju stvarnog događaja, nakon što su vidjeli dokumentarni film A la vie, à la mort u kojem se za bogatog invalidnog Parižanina Philippea Pozzo di Borgoa brinuo njegovatelj marokanskog podrijetla, Abdel Sellou.

Radnja ovog filma vrti se oko aristokrata po imenu Philippe (Cluzet) koji postaje kvadriplegičar nakon nesretne nezgode u paraglajdingu. Kasnije zapošljava mladića po imenu Driss (Omar Sy) kao njegovatelja. Ovaj film istražuje teme prijateljstva, avanture i ljubavi na komičan način i sigurno će vas na kraju zabaviti.

9. Soul (2020)

Pixarova duša duševan je doprinos njihovoj dirljivoj filmografiji. U Soul’s Story, Joe je njujorški jazz pijanist koji dobiva nastup života. Ali tada se nađe u tajanstvenoj zemlji negdje između zemlje i zagrobnog života. Sada mora pomoći djetetu da se vrati u svoje postojanje.

Režirao ga je Pete Docter, korežirao Kemp Powers, a producirala Dana Murray, prema scenariju Doctera, Powersa i Mikea Jonesa.

10. Amelie (2001.)

Francuska romantična komedija s blagim dodirom fantazije iz 2001. koju je režirao Jean-Pierre Jeunet.
Radnja filma je jednostavna, prati život Amelie (Audrey Tautou), konobarice tinejdžerice u Parizu.

Zaklinje se da će pomoći drugima da pronađu sreću, a na tom radosnom putu upoznaje pravu ljubav svog života.

11. Little Miss Sunshine (2006.)

Little Miss Sunshine je komedija/drama iz 2006. koju su režirali supružnici Jonathan Dayton i Valerie Faris po scenariju kojeg je napisao debitant Michael Arndt inspiriran kaotičnom putovanju svoje obitelji iz svojeg djetinjstva.

Little Miss Sunshine govori o tipičnoj obitelji koja prolazi kroz neke nenormalne okolnosti, te se udružuju kako bi prevladali problem i vratili sreću u svoj život. Ova motivirajuća priča, zajedno sa superzvijezdama kao što su Steve Carell, Paul Dano i drugi, čini ovaj film nezaboravnim obiteljskim filmom.

Ovaj je film osvojio dva Oscara: za najboljeg glumca u sporednoj ulozi i za najbolji scenarij. Ovaj motivacijski film ispituje mnoge životne izazove s kojima se svatko susreće u nekom trenutku svog života. Kao rezultat toga, ovaj film svima služi kao vodič i izvor inspiracije

 

12. Whiplash (2014)

Damien Chazelle režirao je samo nekoliko filmova, ali se već etablirao kao jedan od najboljih redatelja svih vremena. Ovo jasno pokazuje kalibar njegovih filmova.

Whiplash je glazbena drama koja mijenja život o čudesnom bubnjaru tinejdžeru. Kasnije upoznaje instruktora na svom glazbenom konzervatoriju koji počinje podučavati našeg junaka kako bi mu pomogao da ostvari svoj puni potencijal i ispuni svoje ciljeve.

13. The Green Mile (1999)

Američka drama iz 1999. godine koju je režirao Frank Darabont, a koja je temeljena na istoimenoj knjizi iz 1996. godine autora Stephena Kinga.

Ovaj je film temeljen na istoimenom romanu Stephena Kinga, a Tom Hanks glumi službenika zatvora osuđenog na smrt.

Radnja ovog filma govori o tome kako životi čuvara budu pogođeni kada upoznaju dobrodušnog crnca optuženog za ubojstvo djece. Film također zadire u nadnaravne elemente, budući da lik krivac posjeduje misterioznu sposobnost.

 

14. Forest Gump (1994)

Forest Gump Roberta Zemeckisa sama je definicija inspirativnog filma na više načina.

Jednostavnog Forresta Gumpa (Tom Hanks) mnogi stanovnici njegovog grada žale zbog njegovog niskog kvocijenta inteligencije, ali on se nikada nije smatrao nedostatkom na bilo koji način.

15. Lion (2015)

Lion je australska biografska drama iz 2016. godine koju je režirao Garth Davis prema scenariju Lukea Daviesa temeljenom na nefikcijskoj knjizi A Long Way Home autora Sarooa Brierleya iz 2013. godini.

Radnja  prati petogodišnjaka po imenu Saroo) koji se izgubi u svom vlaku u rodnoj Indiji i 25 godina kasnije, sada živi u Australiji, pokušava pronaći put kući.

Priča baca mladog Sarooa u nevjerojatne okolnosti za nevjerojatnim okolnostima — toliko da se gotovo teško sjetiti da se temelji na istinitim događajima — sve dok ne završi kao posvojeni sin Nicole Kidman i Davida Wenhama.

Kao odrasla osoba, Saroo (Dev Patel) očajnički se želi vratiti u svoje rodno mjesto, ali mora duboko zaroniti u svoje sjećanje kako bi prikupio tragove o tome gdje je proveo rano djetinjstvo.

PROČITAJ JOŠ:

Kreativnost: 4 načina kako razviti i pronaći inspiraciju?

Božićni filmovi: 30 najboljih blagdanskih filmova

Kako iskreno živjeti zahvalnost i biti zahvalan?

Briga o sebi: put do boljeg poznavanja sebe 

Ljubav prema sebi – kako biti sebi najbolji prijatelj?

Afirmacije: Kako ih pravilno koristiti za pozitivne promjene u životu?

- Promo -
- Promo -
popularno