fbpx

Snaga riječi: Recite Životu snažno i glasno DA!

Snaga riječi je ogromna i može izazvati emocije i promijeniti percepciju. Riječi su moćna sila koja ljudima omogućuje da stvaraju, motiviraju, izražavaju svoje misli i izraze svoje emocije.

Riječi mogu biti izvor inspiracije, ali mogu biti i vrlo destruktivne. Kako riječi mogu imati pozitivan ili negativan utjecaj, važno je da razumijemo njihovu snagu i kako se mogu koristiti na pravi način.

U ovom članku ćemo razmotriti kako možemo iskoristiti snagu riječi da bismo poboljšali svoje živote i utjecali na druge.

Snaga riječi DA

Riječ DA je ona riječ koja otvara vaš život i vaše mogućnosti! To je riječ koja širi obzor i mijenja rutinsko ponašanje u nešto novo. Snaga koja vas poslije izgovorenog DA potiče na neko novo djelovanje, aktivira i spaja neke nove neuronske veze u vašem mozgu.

Sa riječi DA život postaje avantura življenja i mjesto beskonačnih mogućnosti kako je i zamišljeno.     

Premalo govorimo riječ DA, zar ne?

Možete li to promijeniti već danas, jer odlaganje rijetko donosi promjenu? 

Koliko puta kažete DA nečem potpuno novom u svom životu? Ili nečem što ste prije radili a prestali ste? Živite li na autopilotu TO DO liste dok automatsko nesvjesno ponašanje postaje sve aktivnije?      

Snaga riječi kada životu kažemo DA

Izgovorite snažno i glasno DA svom životu i krenite na taj Izlet života koji već dugo odlažete:

reci da

Ideje za Veliko DA:

1. Upišite tečaj plesa ili fotografiranja koji odlažete 

2. Istražite vegetarijanska jela onako iz zabave

3. Promijenite jutarnju rutinu u nešto lijepo za vas – odvojite vrijeme samo za sebe 

4.Popijte kavu na novom mjestu  

5. Prihvatite neočekivan poziv na promociju knjige          

6. Meditirajte ili koristite neku srodnu tehniku        

7. Nagradite se masažom        

8. Ono što je vaš osobni DA      

U čemu je snaga riječi DA?

Reći životu i sebi DA znači uvesti u život ono što vas ispunjava i što je na vašoj listi čekanja ili BUCKET LISTI (stvari koje želite učiniti prije smrti). Krenite malim no sigurnim koracima u avanturu Života uz pomoć riječi DA! Svakom novom avanturom i promjenom osjetiti ćete kako krv jače kola vašim žilama, leđa su vam uspravnija, glas čvršći i jasniji a izraz lica miran i opušten.  

Zašto? Jer živite, dišete duboko, jer radite ono što volite, jer je svaki dan prepun mogućnosti za vaše uživanje počevši od mirisa cvijeća, zraka sunca na vašem licu i mnogim divotama svijeta oko vas.

snaga rijeci

Zapitajte sebe svaki dan: Šta sve mogu kreirati i generirati danas? Koji doprinos mogu biti svijetu oko sebe? Koji doprinos svijet može biti meni? Koju akciju trebam poduzeti danas i čemu odabirem reći Veliko DA? 

Veliko DA zakotrljati će promjene u vašem životu. Jedino što je potrebno nastaviti govoriti DA i raditi akciju/aktivnost koja je neodvojiv nastavak Velikog DA. Prvo DA pokreće akciju nakon koje slijedi novo DA, pa nova akcija….   

Snaga riječi NE

Kako živimo u svijetu dualnosti i POLARITETA osim DA naravno postoji i riječ NE.

Svi smo dobro upoznati sa riječi NE. Riječ NE označava manjak mogućnosti, manjak avanture Života. Od malih nogu to je jedna od prvih riječi koje čujemo od kada smo krenuli u istraživanje svijeta oko sebe. NE je ona riječ koja nas je zaustavila da negdje ne padnemo, da se ne opečemo, da ne padnemo sa stolice, da budemo pristojni prema okolini i da ne radimo SVE onako kako smo htjeli u tom trenutku. 

Roditelji i okolina upotrebljavaju tu riječ najčešće u dobroj namjeri. Mlado biće nauči uz pomoć te riječi neke vrlo korisne strategije za sebe. No, istovremeno se dešava i konstantno smanjivanje vizure svijeta u kojem se nalazi. Jer postoje ograničenja u svijetu oko njega a tamo negdje nalazi se opasnost. Ona stvarna i ona koja to nije. 

Polako se svijet beskonačnih mogućnosti smanjuje na svijet djelomičnih mogućnosti. Opasnost svijeta se smanjuje uz riječ NE i pridržavanjem onoga što uz nju ide. 

Riječ NE zaustavlja pokrenutu akciju, tamo se više ne ide, to ne radi, na taj način se ne razgovora i svijet tako postaje sigurnije mjesto…. Da li je to dosta tako?

Daleko od toga da je Veliko NE loša riječ. Samo treba procijeniti kada koristiti DA a kada koristiti NE za svoje najviše dobro i najviše dobro ljudi oko sebe. WIN-WIN kombinacija je plodonosna i dugoročna, svi smo na dobitku i svi napredujemo zajedno.

Snaga riječi kada kažemo NE

U odrasloj dobi Veliko NE je dobro ponovno naučiti iz perspektive JA i OKOLINA.  

Ponovno treba naučiti nekome i nečemu reći čvrsto i mirno Veliko NE: 

reci ne

1. Ljudima sa kojima se ne želite družiti    

2. Uslugama koje ne želite napraviti    

3. Obavezama koje ste preuzeli da ni sami ne znate zašto

4. Poslu koju vas više nimalo ne ispunjava      

5. Vlastitoj djeci ukoliko je potrebno                    

6. Svom partneru      

7. Rodbini, nadređenima…

Napravit ćete to kada poštujete i volite sebe i stavljate se na zdravo prvo mjesto.      

Vi ste cjelovito biće koje u avanturi Života sa svojim Velikim DA i Velikim NE oblikuje svoju stvarnost i svoju puninu Života. Nitko drugi to ne može učiniti za vas! 

Šta birate i kreirate za sebe već danas? Koje Veliko DA čeka na vas?

Autor: Mariza Butorac, energy body proces terapeut

PROČITAJ JOŠ:

Kako znati što iskreno želim i pokrenuti se?

Ljubav prema sebi – kako biti sebi najbolji prijatelj?

Afirmacije: Kako ih pravilno koristiti za pozitivne promjene u životu?

Upoznajte podsvijest: Kako promijeniti podsvjesno razmišljanje?

Vizualizacija: Snaga mentalnih slika za ostvarenje ciljeva

- Promo -
- Promo -
popularno