Početna Inspiracija BEBA MUR Svaki "problem" je kamen koji život "baca" na vas, ali kada stanete...

Svaki “problem” je kamen koji život “baca” na vas, ali kada stanete na to kamenje, možete preći nabujali potok

Picture

​U jednoj staroj jevrejskoj priči, magarac poljoprivrednika upao je u bunar. Dok je poljoprivrednik razmišljao šta da radi, životinja je satima puštala žalosne zvukove. 
​U jednoj staroj jevrejskoj priči, magarac poljoprivrednika upao je u bunar. Dok je poljoprivrednik razmišljao šta da radi, životinja je satima puštala žalosne zvukove. 

Napokon, poljoprivrednik je donio odluku. Smatrao je da je magarac već star, farmi više nije bio potreban, a bunar je dugo bio suv, i pozvao je sve svoje komšije da riješe dva problema odjednom: da napune bunar i istovremeno da pokopaju magarca. Svi se se zdušno latili lopate. Magarac je odmah shvatio o čemu se radi i počeo glasno da vrišti. Zatim, na opšte iznenađenje, utihnuo je.

Nakon nekog vremena poljoprivrednik je odlučio da vidi šta se događa. Bio je zadivljen onim što je vidio. Sa svakom grudvom zemlje koja mu je padala na leđa, magarac je uradio apsolutno nevjerovatnu stvar: stresao je sa sebe i uspinjao se na vrh bačene zemlje.

Dok su komšije poljoprivrednika nastavile da bacaju zemlju u bunar, svaki put životinja ju je tresla i pela se na vrh bačene zemlje. Vrlo brzo svi su se iznenadili kad su vidjeli magaraca kako ide gore, preskočio je ivicu bunara i odjurio kao lud!

U životu ćete se susresti sa puno prljavštine, i svaki put će vam sudbina slati novu i novu porciju. Kad god padne grudva zemlje, stresite je i penjite se ka vrhu. Svaki od nastalih problema je prilika da se uzdignete. Ako se ne zaustavite i ne odustanete, tada možete izaći iz bilo kojeg, čak i najdubljeg bunara.

Picture

​Da biste bili srećni, postoji pet jednostavnih istina:

1. Oslobodite svoje srce od uvrede – OPROSTITE …
2. Oslobodite svoj um od zabrinutosti – većina njih se neće ostvariti.
3. Vodite jednostavan život i cijenite ono što imate.
4. Davajte više.
5. Očekujte manje.

Želim vam da se svakog trenutka sjetite da je svaki “problem” kamen koji život “baca” na vas, ali kada stanete na to kamenje, možete preći nabujali potok. A ono što ste doživljavali kao “problem” nije ništa drugo nego građevnski materijal vašeg života.

Želim ljubav i radost svima!

Prevod teksta: http://fit4brain.com/11225

Prevod i obrada Beba i Jelena Muratović –  bebamur.com

Most Popular

Bazga – recepti

O samoj bazgi kao i receptima za sirup i čaj imate u prethodno objavljenim tekstovima ovdje. Ja sam ove godine osim sirupa, kojeg već...