Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zaljubili smo se: Kolač od limuna i maka

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
75min

Limun i mak česta su kombinacija u kolačima, a kako i neće biti kada su odličan par, što vizualno što okusom. Kolač je nastao kao rezultat želje za limunom u desertu. Bila je to uska borba sa sirovom tortom od limuna, koja će sigurno biti u realizaciji ovih dana.

Zašto bez glutena? Zato što sam odlučila na kratko, a možda i na duže ako se pokaže dobrim za mene, ne jesti gluten, čisto eksperimenta radi. Znatiželjna priroda mog duha ne da mi mira i jednostavno želim vidjeti učinke na moje tijelo, ako ih bude. Svakako javim rezultate, a do tada uživajte u ovoj bezglutenskoj deliciji.

kolac mak

Sastojci:

  • 1 šalica brašna od smeđe riže
  • 1 šalica zobenog brašna
  • 1/2 žličice xantan gume*
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 šalica eritrita
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • 1/2 žličice kurkume
  • 2 žlice maka
  • 3/4 šalice biljnog mlijeka
  • 1/2 šalice kokosovog jogurta (ili nekog drugog)
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šalice soka od limuna
  • 5 kapljica hladno prešanog ulja limuna (opcionalno, zbog intenzivnijeg okusa)
  • korica jednog limuna

*mnogo je zamjena za xantan gumu u bezglutenskim pečenjima, a jedna je i mljeveni lan pomiješan s vodom (1 žlica mljevenog lana + 2 žlice vode, u ovom slučaju).

kolac mak

Priprema:

  1. Pomiješati sve suhe sastojke.
  2. U drugu posudu pomiješati mokre.
  3. Dodati mokre sastojke suhima, pomiješati (dovoljno da se sastojci ujedine) i prebaciti u nauljeni i/ili papirom za pečenje obloženi kalup za kruh.
  4. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva cca. 55-60 minuta.
  5. Kolač je gotov kada čačkalica izađe suha.
  6. Pustiti u kalupu da se malo ohladi zatim pažljivo izvaditi na rešetku i pustiti da se do kraja ohladi.

Kolač (ohlađeni) možete preliti šećernim icingom. Koristila sam eritrit umjesto bijelog šećera i odlično se snašao u toj ulozi. Imajte na umu da je poprilično slatki icing te ako niste ljubitelj pretjerano slatkog ne morate cijeli kolač preliti u debelom sloju, kao i ja, već šarati crte, uz pomoć vrećice za ukrašavanje.

Recept za icing ide ovako: pomiješati 3/4 šalice eritrita u prahu (samljeti u mlincu za kavu), pomiješati s 1 žlicom soka od limuna i 3 žlice biljnog mlijeka.**

U slast! 

Objavljeno 08.03.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti